Denumirea organizației: Asociaţia Obștească „PRIMA”

Denumirea scurtă AO PRIMA:

Număr și data înregistrării23 decembrie 2003  cu nr. 4\8

Misiunea:  Promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi a celor în  situaţie de  risc și integrarea lor în societate prin acordarea serviciilor de reabilitare și abilitare economică.

Obiectivele organizaţiei:

Obiectiv strategic 1  Educaţie incluzivă în  zona de intervenţie

Obiectiv strategic 2. Orientare profesională  şi integrare în cîmpul muncii

Obiectiv strategic 3. Servicii de reabilitare

Obiectiv strategic 4. Promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi sensibilizarea societăţii civile

Obiectiv strategic 5. Dezvoltare organizaţională

Domenii de activitate: Acordarea serviciilor de reabilitare şi integrare  socială a persoanelor cu dizabilităţi, familiilor lor,  şi familiilor  aflate în situaţie de risc: informare, consiliere juridică, promovarea drepturilor omului,  acordarea ajutorului matrial, întegrare în cîmpul muncii, incluziune educaţională.

Proiectele implementate:                                                                                                                                                                                                    

2002 – 2003 Centrul  de Reabilitare şi protecţie socială a copiilor în situaţie de risc „Пламъче”  bugetul proiectului 75 000$.    Finanţat FISM.   A fost creat   Centrul  de Reabilitare şi protecţie socială a copiilor în situaţie de risc „Пламъче”.

2006 – «Procurarea echipamentului fizioterapeutic şi casnic  pentru Centrul de Reabilitare şi protecţie socială a copiilor în situaţie de risc „Пламъче”».  Buget estimativ[1] 10 130 $ . Finanţator Ambasada Germaniei.

2007  –  «Îmbunătăţirea condiţiilor de acordare a ajutorului medical copiilor în secţia de pediatrie a spitalului r. Taraclia». Buget estimativ  40 000 $. Finanţat de USAID, s-a efectuat  reparaţie  capitală a   secţiei de pediatrie a spitalului r. Taraclia.

2005 -2011  a pimit şi a transmis ajutor umanitar  copiilor în situaţie de risc din r. Taraclia în suma  estimativă 75 116 $

2009 – 2011 ”Un pas spre speranţă”  finanţat de IM SOIR, buget estimativ 154 000 $.  Realizări principale: 5 Centre de reabilitare în 4 localităţi din r. Taraclia; o clasă incluzivă  în or. Taraclia; o grupa mobilă de specialişti care a acordat servicii  de consultare şi informare copiilor cu dizabilităţi; a fost instruit personalul; activităţi de advocacy pentru persoanele cu dizabilităţi Orientare profesională pentru  copii  cu diabilităţi.

2012 – 2012Abordarea Efectelor Negative ale Migraţiei asupra Minorilor şi Familiilor Rămase în Ţară”  finanţat de OIM, buget 9 000 $.   Asistenţă copiilor rămaşi fără îngrijirea părintească.

2012 -2014  ”Şanse egale pentru fiecare”  finanţat de IM SOIR, buget estimativ 150 000 $. Realizarile cheie: 6 clase incluzive deschise şi finanţate  în satele din r. Taraclia şi o grădiniţă incluzivă  în or. Taraclia, a fost instruit personalul, a funcţionat grupa mobilă de specialişti, care a acordat servicii  de consultare şi informare copiilor cu dizabilităţi. S-a pertecut monitorizarea procesului de implementare a educaţiei incluzive în raion, orientare profesională persoanelor cu dezabilităţi (întocmirea bazei de date, anchetarea, informarea despre dreptul la muncă, consultarea juridică).  Activităţi de advocacy pentru persoanele cu dizabilităţi.

Din anul 2015 se implementează proiectele: ”Independență și prosperare la egal cu toți”, finanțat de IM SOIR  «Diminuarea fenomenului de discriminare  în mediul şcolar»  finanțat de FEE

Detalii http://prima-taraclia.md

Beneficiari: Persoane cu posibilităţi limitate , persoane din grupul de risc  și familiile  lor

Servicii prestate: Angajare asistată, consiliere, informare, suport psihologic, sevicii de dezvoltare timpurie a copiilor:

Adresa: MD-7401 Republica Moldova or. Taraclia str. Ștefan Cel Mare 36

E-mail: scopencojt@mail.ru

Web: http://prima-taraclia.md

Telefon/Fax: +(373) 29423060

Mobil: 079011886

Facebook: https://www.facebook.com/AO-PRIMA-337684649718042/?fref=ts

Director executiv Jeorjeta Scopenco

Persoană de contact:

Vornicescu Viorica

[1] Bugetul este estimativ, deoarece contractul de grant a fost incheiat in lei moldovenesti si a fost convertit in dolari SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.