Direcția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare

Priorităţile și obiectivele pentru 2014-2017

Strategia de cooperare a Elveţiei pentru anii 2014- 2017 se axează pe câteva domenii în care este disponibilă expertiza elveţiană şi în care poate fi asigurată o contribuţie efectivă şi utilă. Strategia se bazează pe continuitate şi valorifică experienţa din trecut, dar include și inovaţii.

Scopul general al acestei Strategii este de a sprijini Republica Moldova în procesul său de tranziţie prin asigurarea unui acces echitabil la servicii publice de bună calitate și capacităţi instituţionale consolidate, cu o atenţie specială acordată sectoarelor sănătăţii și asigurării cu apă.

Ţinând cont de impactul semnificativ al fenomenului migraţiei, resimţit de Republica Moldova în ultimele două decenii, cele două sectoare cheie ale intervenţiilor Elveţiei în ţară – sănătate, apă şi sanitaţie – vor fi completate de un program în domeniul migraţiei şi dezvoltării.

Toate ariile de intervenţie se înscriu în Mesajul privind Cooperarea Internaţională a Elveţiei pentru anii 2013-2016 şi oferă posibilităţi pentru sinergii.

• În domeniul sănătăţii, Elveţia va contribui la extinderea accesului la servicii de bază mai bune în sănătate pentru populaţia rurală şi grupurile vulnerabile, în special în asistenţa medicală primară, sănătatea mentală, serviciile pediatrice de urgenţă şi servicii prietenoase tinerilor.

• În domeniul asigurării cu apă şi sanitaţiei, Elveţia va contribui la îmbunătăţirea accesului locuitorilor din Moldova la apă potabilă de calitate şi servicii de sanitaţie adecvate prin intermediul unor modele durabile, la preţuri accesibile şi replicabile, în special în zone rurale şi oraşe mici.

• Prin programul în domeniul migraţiei şi dezvoltării, Elveţia va contribui la identificarea şi dezvoltarea unor intervenţii inovative care urmăresc să sporească efectele pozitive ale migraţiei asupra dezvoltării şi să reducă impactul negativ al acestui fenomen.

SDC planifică să ofere în total 55 milioane de CHF în perioada anilor 2014-2017

Mai multe detalii: Strategia de cooperare a Elveției pentru Republica Moldova 2014 –2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.